Om Daniel Stenholm

Ända sedan jag var liten har fotograferingen varit ett stort intresse. Min mamma jobbade i fotobutik och tog med sig tidningen FOTO hem vilken jag lusläste från pärm till pärm. Men det var actionfoto som lockade det största intresset. Att kunna frysa en bild i exakt rätt ögonblick fascinerade mig.

När de första digitala systemkamerorna kom runt sekelskiftet var det handboll som jag först testade på, inspirerad av Berndt Wennebrink, sportfotograf hemma i Skövde. När jag sedan flyttade till Halmstad för att plugga tog jag kontakt med Halmstads Bollklubb vilket ledde till att jag fotograferade alla deras hemmamatcher, och lite till, mellan 2005 till 2011.

Jag fotograferade också mycket annan sport och har haft förmånen att plåta allt ifrån fotbollslandslaget, handbollslandslaget till segling och triathlon.

Mina bilder har synts i olika tidningar, från Aftonbladet och Expressen till utländsk dagspress i Spanien, Tyskland, Island och Italien. Jag har även fotograferat för bildbyråer som Kamerapress och Bildbyrån.
På senare tid har jag även filmat en del och använt mig av drönare för att fotografera. Det blir en helt ny dimension att kunna flyga dit man vill och knäppa sina bilder.

På senare tid är det i huvudsak segling som jag fotograferar och filmar.

(Foto stora bilden: Dan Ljungsvik/LWM)

© Daniel Stenholm Photography